Український ринок акцій почав торги у середу різноспрямованою динамікою індексів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій почав торги у середу різноспрямованою динамікою індексів

Фондовий ринок
86
Фондовий ринок України почав торговельну сесію середи різноспрямованою динамікою індексів: індикатор "Української біржі" (УБ) за п'ять хвилин сесії виріс на 0,4% - 1428,63 пункту, індекс ПФТС знизився на 0,01% - до 545, 03 пункту.
В індексному кошику УБ в зростанні лідирували акції Єнакіївського метзаводу (+2,7%), Стаханівського вагонобудівного заводу (+1,73%) та "Укртелекому" (+1,34%).
Знижувався тільки Авдієвський коксохімічний завод (-0,51%).
На ПФТС серед індексних паперів угоди пройшли з акціями Стахановського вагонобудівного заводу (+1,61%), "Укрнафти" (+0,5%) і Маріупольського заводу важкого машинобудування (+0,2%)
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик інвесткомпанії "ІФГ Капітал" Олексій Сидоров, незважаючи на те, що українські інвестори у вівторок відреагували розпродажами на технічну корекцію на розвинених ринках, говорити про формування на фондових майданчиках України знижувальної тенденції не дозволяє невелика торговельна активність на ринку заявок. Тому не виключено що українські "бики" в середу спробують відіграти сприятливу звітність американських корпорацій і словесні інтервенції європейських і американських політиків, що дозволяють відсунути грецьку проблему на другий план.
На думку провідного фахівця департаменту інтернет-трейдингу інвесткомпанії "Драгон Капітал" Дмитра Михайлусенка, зниження акцій, що спостерігалося у вівторок на українському ринку, назрівало вже давно, і багато інвесторів сподіваються, що надалі воно дасть можливість для нового висхідного руху індексів.
Разом з тим, експерт відзначив, що деякі учасники ринку скептично ставляться до подальшої підвищувальної динаміки індикаторів, оскільки обсяги на спот-ринку УБ вже давно перестали радувати. Крім того, за даними ВДЦП на УБ знову спостерігається відтік попередньо зарезервованих коштів для забезпечення виконання договорів відносно цінних паперів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас