Україна просить у МВФ кредит без підвищення ціни на газ для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна просить у МВФ кредит без підвищення ціни на газ для населення

Казна та Політика
740
Мета переговорів - домогтися відновлення програми співробітництва з Міжнародним валютним фондом без виконання раніше взятого владою зобов'язання підвищити тарифи на газ для населення, повідомляє Корреспондент.net з посиланням на Reuters.
У 2011 році МВФ заморозив фінансову підтримку Україні, яка відмовилася підвищити тарифи, щоб збалансувати фінансовий стан держхолдингу "Нафтогаз" і скоротити бюджетні дотації, що направляються йому.
Необхідність погасити в поточному році $3,8 млрд раніше взятих кредитів МВФ, з яких понад $600 млн уже на початку лютого, змушують позбавлену доступу до зовнішніх позик Україну знову звернутися до ключового кредитору.
Прем'єр-міністр Микола Азаров напередодні назвав завданням-мінімум рефінансування платежів фонду.
Хорошковський нагадав, що за програмою stand-by МВФ обіцяв виділити Україні в 2010-2012 році $15,5 млрд.
"Завдання - відновити програму, отримати кредит, якщо це можливо, перш за все в рамках тієї програми, яка була підписана раніше, у нас там залишилося близько $10 млрд", - сказав Хорошковський.
У делегацію, крім Клюєва і Хорошковського, увійшли міністр праці та соціальної політики Сергій Тігіпко і представники Національного банку.
При цьому Україна продовжує наполягати на збереженні незмінними газових тарифів, що завадило домовитися про відновлення кредитів у листопаді минулого року.
Хорошковський назвав підвищення тарифів "шляхом в нікуди".
"Ми зіткнемося з ситуацією, пов'язаною з неплатежами. Основне питання, яке потрібно вирішувати, це не підвищення тарифів, а збалансованість Нафтогазу", - сказав Хорошковський.
Нагадаємо, глава українського уряду Микола Азаров заявляв, що країна може обійтися без кредиту МВФ, однак Київ налаштований на продовження співпраці з Фондом.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас