iTrader: Перегрів світових фондових ринків завершився корекцією індексів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

iTrader: Перегрів світових фондових ринків завершився корекцією індексів

Фондовий ринок
142
У вівторок, 24 січня, торговий день для українського фондового ринку завершився зниженням котирувань. Індекс Української біржі до закриття сесії просів на 1,8% до позначки 1422,94 базисного пункту.
Перегрів світових фондових ринків сьогодні завершився корекцією основних індексів. Без причини зросли за останній тиждень до нових локальних максимумів, індекси європейських і американських майданчиків в ході сьогоднішньої сесії показували негативну динаміку. "Основною причиною для фіксації прибутку інвестори визначили затягування переговорів зі списання грецького боргу. Сумнівів у тому, що Греція піде на реструктуризацію, практично ні в кого немає і в котируваннях давно враховано технічний дефолт, проте ринкам потрібен привід. Сьогодні таким приводом стало те, що міністри фінансів зони євро не можуть узгодити ставку за бондами, на які буде обмінюватися борг грецьких кредиторів", - говорить Ігор Сабадаха, начальник інвестиційно-аналітичного відділу інтернет-брокера iTrader.
Інша ж частина макроекономічної картини сьогоднішнього дня була досить непоганою. У середині дня вийшов великий блок макроданих щодо різних країн єврозони, при цьому статистика виявлялася частіше позитивною. Індекс ділової активності в промисловості в Німеччині виявився в січні вищим від очікувань, аналогічний показник щодо Франції виявився трохи нижчим від прогнозів. Індекс виробничої активності в зоні євро зріс до 48,7 пункту, що вище прогнозу, в той же час, обсяг промислових замовлень в єврозоні в листопаді знизився на 2,7% проти очікуваних 2,8%. Але різнопланова статистика не допомогла переконати біржових гравців фіксувати прибуток, не змінила настрою інвесторів і Іспанія, яка успішно отримала 2,51 млрд євро від продажу своїх держпаперів з термінами обігу 3 і 6 місяців.
Надії європейських "биків" були тільки на американський ринок і звіти американських компаній. Сьогодні звітував всесвітньо відомий McDonald's, який у четвертому кварталі отримав прибутку більше, ніж очікувалося, а саме $1,33 на акцію проти прогнозу $1,29. Проте це і навіть те, що компанія збирається відкрити ще 1300 нових ресторанів, ніяк не вплинуло на ринок і американські індекси впали на відкритті, тягнучи за собою і інші майданчики, які ще не закрилися. Через годину після початку торгів в США DJIA і S&P500 втрачали вже по 0,45%, а DAX і FTSEE100 в цей час просіли на 0,8%. Український ринок, як завжди ведений західними сусідами, теж знижувався протягом дня і до кінця сесії індекс українських акцій UX втратив 26,02 пункту.
Всі індексні папери Української біржі сьогодні завершили день у червоній зоні. Лідерами падіння в індексному кошику стали акції Єнакіївського метзаводу, які просіли на 5,09%. Гірше ринку також виглядали акції Укртелекому (-3,33%) і енергокомпаній Центренерго (-2,65%) і Донбасенерго (-2,6%). Березневий ф'ючерс впав в ціні на 1,25% і торгувався на закритті на рівні 1434,85 грн. Загальний обсяг торгів на Українській біржі склав 95,7 млн. грн., частка термінового ринку склала 42 млн. грн.
Основною очікуваною подією завтрашнього дня буде заява Комітету з відкритих ринків ФРС США, проте український і європейські ринки в цей час вже будуть закриті і відігравати отриману інформацію інвестори будуть вже в четвер.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас