Банки відмовилися списувати більше половини грецького боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки відмовилися списувати більше половини грецького боргу

Казна та Політика
386
Приватні інвестори встановили межу своєї участі у допомозі Греції на рівні 50%. Кредитори не мають наміру списувати більше половини держборгу Греції. Про це, як повідомляє Agence France-Presse, заявив глава Інституту міжнародних фінансів Чарльз Даллара.
Представник кредиторів у переговорах з Афінами про списання держборгу закликав поважати умови, на які готові піти інвестори.
Обсяг добровільної участі банків в допомозі Греції спочатку був визначений на рівні 50% - керівництво ЄС домовилося, що кредитори обміняють діючі облігації на нові зі знижкою і більш тривалим терміном погашення. Проте в процесі переговорів виникли розбіжності, через які 13 січня інвестори відмовилися від обговорення.
Кредитори повернулися до переговорів 18 січня. Після цього на їхню адресу не раз звучали заклики збільшити обсяг списання. Зокрема, як заявляв Даллара CNNMoney, прем'єр-міністр Греції Лукас Пападемос пропонував обговорити 100-відсоткове списання боргу. Піти на великі жертви кредиторів і уряд Греції закликали і інші єврочиновники.
Євросоюз домовився з приватними інвесторами про списання запозичень Греції в кінці жовтня минулого року. В результаті обміну облігацій Афіни зможуть скоротити борг в 350 млрд євро на 100 млрд. Таким чином, борг зменшиться з 170% до 120% ВВП. Списання боргів є однією з ключових умов, на яких ЄС готовий надати Греції другого кредитну лінію в розмірі 130 млрд.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас