ФРН готова до збільшення ресурсів стабфонду єврозони при посиленні бюджетних норм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРН готова до збільшення ресурсів стабфонду єврозони при посиленні бюджетних норм

Казна та Політика
84
Німеччина готова до збільшення ресурсів європейського стабілізаційного фонду до 750 млрд євро у разі прийняття всіма країнами єврозони більш жорстких правил бюджетної дисципліни в рамках нового бюджетного союзу, пише газета The Wall Street Journal.
Декілька джерел в уряді Німеччини та керівництво єврозони відзначають, що канцлер ФРН Ангела Меркель пом'якшила свою позицію з цього питання після тривалого опору.
Як зазначають джерела, Німеччина готова погодитися на одночасне функціонування існуючого Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF), що має невикористані ресурси в розмірі 250 млрд євро, і Європейського механізму стабільності (ESM) обсягом 500 млрд євро, який повинен прийти на зміну EFSF в липні цього року.
При цьому Меркель розраховує, що глави урядів всіх країн єврозони підпишуть угоду про прийняття більш жорстких рамок для показників дефіциту бюджету та державного боргу, ніж ті, до яких вони прагнуть в даний час.
Погоджуючись на збільшення ресурсів стабілізаційного фонду єврозони, Меркель ризикує знову викликати невдоволення парламенту Німеччини, який скептично ставиться до витрат країни на подолання загальноєвропейської кризи.
Проте, за словами джерел, вона готова піти на такий ризик, якщо це дозволить їй досягти згоди інших держав на посилення правил в рамках бюджетного союзу.
"Ми думаємо, що зможемо погодитися на збільшення ресурсів, якщо це буде прив'язано до нових жорстких бюджетних правил", - сказав представник німецького уряду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас