Газпром і "Нафтогаз" прискорюють створення СП для освоєння шельфу Чорного моря — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром і "Нафтогаз" прискорюють створення СП для освоєння шельфу Чорного моря

Енергетика
473
Газпром і Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" домовилися активізувати співробітництво щодо створення спільного підприємства (СП) для освоєння структури Паласса на шельфі Чорного моря. Про це йдеться в повідомленні російської компанії.
Відповідна домовленість досягнута на зустрічі делегацій компаній в Москві 18 січня.
"Gazprom International готовий до спільного освоєння перспективних об'єктів на транскордонній ділянці шельфу Чорного моря... У березні 2011 року правління ВАТ "Газпром" схвалило програму освоєння ресурсів вуглеводнів на шельфі Чорного моря до 2030 року, відповідно до якої структура Палласа розглядається як найбільш перспективний на шельфі об'єкт", - йдеться в повідомленні.
До теперішнього часу "Нафтогаз України" провів на ділянці сейсморозвідувальні роботи 2D, інтерпретацію отриманих матеріалів, побудував структурні карти та оцінив прогнозні ресурси вуглеводнів.
"За даними "Нафтогазу", загальні видобувні ресурси категорії С3 можуть становити 12,2 мільйона тонн нафти, 120,7 мільярда кубометрів газу. Сукупні видобувні ресурси оцінюються компанією в 132,9 мільйона тонн умовного палива", - наголошується в повідомленні .
Українська сторона запропонувала фахівцям "Газпрому" в лютому відвідати Київ для вивчення геолого-технічної і фінансово-правової документації.
Як повідомлялося, структура Палласа розташована в північно-східній частині Чорного моря на кордоні України та Росії. Домовленість про спільну розробку цієї ділянки досягнута між "Нафтогазом" і Газпромом в 2007 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас