На час проведення Євро-2012 центр Києва повністю перекриють — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На час проведення Євро-2012 центр Києва повністю перекриють

489
У Київській міській адміністрації склали схему руху автотранспорту на час проведення в Києві фіналу чемпіонату світу з футболу Євро-2012, згідно з якою майже весь центр столиці буде оголошений пішохідною зоною.
"Фан-зона на Хрещатику і Майдані з 25 травня до 1 липня буде тільки пішохідною. У дні матчів Хрещатик, Червоноармійська, Федорова, Барбюса, пров. Лабораторний, бул. Л.Українки, вул. Басейна та пл. Л.Толстого будуть закриті від авто. Це буде так званий транспортний периметр, куди під час матчу зможуть заїхати лише гості, спецтехніка та місцеві жителі за пред'явленням паспорта. Між матчами цей периметр працює в звичайному режимі за винятком Хрещатика", - розповів перший заступник начальника Головного управління Київської міської адміністрації з питань транспорту та зв'язку Іван Шпильовий, пише Сегодня.
У дні матчів буде також змінена і робота наземного громадського транспорту. Так, за словами Шпильового, деякі маршрути, що проходять через визначену новою схемою руху зону, будуть розриватися на два. Також, деякі з них будуть замінюватися автобусами.
Станції метро "Олімпійська" і "Палац спорту" будуть закривати в день футболу на добу, з метою уникнення тисняв і різних НП. Можливо це ж буде робитися зі станціями "Майдан Незалежності", "Хрещатик" і "Театральна". Весь бульвар Лесі Українки, кажуть у КМДА, віддадуть під парковку автобусів УЄФА. Також для організованих груп уболівальників будуть паркінги для автобусів біля Кловського спуску і вулиці Горького.
"Людей, які прилітатимуть у "Бориспіль", будуть вивозити спецавтобусами до ст. м. "Бориспільська". Звідти вони потрапляють на найближчі до стадіону ст. м. "Кловська", "Палац Україна", адже інші станції будуть закриті. Пішки вони вже йдуть до стадіону", - говорить Шпильовий.
Щоб вболівальники добре орієнтувалися в незнайомій місцевості, встановлять тимчасово 2,5 тис. інформаційних табличок. На них буде розміщений логотип Євро-2012, вказівки напряму стадіону або транспорту стрілочками. На в'їздах до Києва обладнають так звані перехоплюючі паркінги. А вантажні автомобілі, як планується, в дні матчів в місто не пускатимуть.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас