Євро дешевшає з максимуму за 3 тижні на фоні обговорення держборгу Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро дешевшає з максимуму за 3 тижні на фоні обговорення держборгу Греції

Валюта
570
Курс євро до долара знижується під час торгів у вівторок до досягнутої напередодні максимальної позначки за три тижні після того, як міністри фінансів єврозони закликали приватних кредиторів Греції погодитися на більш серйозні поступки в рамках угоди про реструктуризацію грецького держборгу, повідомляє агентство Bloomberg.
Разом з тим зниження вартості євро стримується очікуваннями даних про те, що погіршення ділової активності в сфері послуг і промисловому секторі єврозони сповільнилося в грудні.
Пара євро/долар торгувалася на рівні $1,2995, порівняно з $1,3013 на закриття ринку в понеділок, коли єдина валюта піднімалася до максимальних з 4 січня $1,3053.
Курс японської нацвалюти до євро підвищився на 0,2%, до 100,07 ієни, після зниження на 0,6% 23 січня, у той час як долар майже не змінився, залишившись на позначці 77 ієн.
"Малоймовірно, що ми побачимо продовження купівлі євро. Немає жодних гарантій, що Греція зможе повернутися на боргові ринки за фінансуванням навіть у разі укладення угоди щодо її держборгу", - вважає аналітик Gaitame.com Research Institute Ltd. Куміко Жервез.
Міністри фінансів зони євро (Єврогрупа), що радилися в Брюсселі в понеділок увечері, висловилися за зниження ставки купона за облігаціями, на які буде обміняний борг грецьких приватних кредиторів, до рівня нижче 4%.
Представники банків і хедж-фондів стверджували в понеділок, що вони вже зробили свою найкращу пропозицію - купони на рівні 4-4,5%, в той час як Німеччина і Міжнародний валютний фонд наполягають на 3%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас