Ембарго ЄС проти Ірану дестабілізує нафтовий ринок, вважає постпред РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ембарго ЄС проти Ірану дестабілізує нафтовий ринок, вважає постпред РФ

Енергетика
198
Постійний представник Росії при Євросоюзі Володимир Чижов скептично оцінює ухвалене в понеділок главами МЗС ЄС рішення про введення нафтового ембарго проти Ірану.
В інтерв'ю "Інтерфаксу" в понеділок у Брюсселі російський дипломат припустив, що країни-імпортери іранської нафти звернуться потім за закупівлями відсутніх обсягів до третіх країн, не виключено, у тому числі до Росії.
"Але те, що ціни на нафту підскочать, це не викликає сумніву", - сказав Чижов.
"І якщо, допустимо, хтось у нас в країні розраховує, що Росія багато виграє від такого стрибка цін на іранську нафту, то, по-перше, це короткостроково, це лише дестабілізує ринок нафти, в чому Росія, я глибоко переконаний, не може бути зацікавлена ", - сказав російський дипломат.
По-друге, за його припущенням, різке зростання цін на нафту призводить до скорочення її споживання і до перегляду майбутніх, а іноді і чинних контрактів. "Так що нічого хорошого я в цьому плані не вбачаю", - підкреслив Чижов.
"У самому Євросоюзі ставлення до всіх цих заходів не таке вже й однозначне. Деякі країни ЄС в більшій мірі зав'язані на іранську нафту. Одні її імпортували до цих пір. Інші не імпортували. У них різне становище. Деякі імпортували досить багато, досить великий відсоток свого споживання. І країна, яка і без того вкрай вразлива зараз і ще більше постраждає, - це Греція", - відзначив російський постпред.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас