Ціни на нафту коливаються на новинах про санкції проти Ірану та побоюваннях за запаси сировини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту коливаються на новинах про санкції проти Ірану та побоюваннях за запаси сировини

Енергетика
195
Світові ціни на нафту у вівторок змінюються різноспрямовано на тлі рішення ЄС про введення заборони на імпорт іранської нафти і нафтопродуктів в країни ЄС і на побоюваннях щодо можливого зростання запасів сировини в США минулого тижня, свідчать дані торгів.
Вартість березневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) станом на 8:36 мск знизилася на 0,02 долара, або на 0,02% - до 99,56 долара за барель. Ціна березневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднялася на 0,12 долара, або на 0,12%, - до 110,7.
Представники МЗС 27 країн Євросоюзу на засіданні в Брюсселі в понеділок ухвалили рішення про введення ембарго на постачання нафти з Ірану. Причиною введення нових санкцій проти Ірану стало те, що Тегеран, на думку ЄС, як і раніше, не бажає співпрацювати з міжнародним співтовариством з питань, пов'язаних з розвитком своєї ядерної програми.
"Ринок чекає, що ж станеться з Іраном далі", - вважає аналітик Fat Prophets в Сіднеї Девід Леннокс, цитований агентством Bloomberg.
На динаміку вартості нафти у вівторок впливають очікування того, що 25 січня Міненерго США може повідомити про зростання запасів бензину в країні на 2 млн барелів - до 229,5 млн.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас