Мораторій на примусову реалізацію нерухомості громадян за борги ЖКГ пропонують закріпити законодавчо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мораторій на примусову реалізацію нерухомості громадян за борги ЖКГ пропонують закріпити законодавчо

Кредит&Депозит
368
Примусову реалізацію нерухомості громадян і списання з "соціальних рахунків" коштів у розмірі до трьох мінімальних зарплат за борги населення за житлово-комунальні послуги пропонують обмежити запровадженням мораторію на такі дії.
Така ініціатива міститься в проекті закону №9718 від 16 січня 2012 року, оприлюдненому на веб-сайті українського парламенту.
Падіння рівня заробітної плати та одночасне зростання вартості послуг житлово-комунального господарства, складна і тривала процедура субсидування і неможливість отримання субсидії держави, зокрема, у випадку вже існуючого боргу за житлокомпослуги, веде до неможливості населення вчасно і в повному обсязі розраховуватися за послуги ЖКГ, вважають автори проекту закону - народні депутати Андрій Павловський та Юрій Одарченко (фракція БЮТ - "Батьківщина").
"Дія мораторію не поширюватиметься на осіб, які мають мінімальний річний дохід у розмірі 100 і більше розмірів мінімальної заробітної плати на сім'ю, а також на списання коштів з банківських рахунків", - вказується в пояснювальній записці до законопроекту.
Проте до переліку банківських рахунків, на які не поширюється дія мораторію, не включені "зарплатні", "пенсійні" та "соціальні" рахунки громадян, якщо залишок коштів на зазначених рахунках не перевищує розміру трьох мінімальних заробітних плат.
Таким чином, мораторій буде поширюватися тільки на тих громадян, кому він дійсно необхідний для збереження наявного майна, тобто, дія мораторію поширюється виключно на примусову реалізацію нерухомості внаслідок стягнення заборгованості за житлокомпослуги. Справляння інших видів заборгованості під дію цього законопроекту не підпадає, підкреслюють автори документа.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас