Експерт: Зниження прибутковості ОВДП розчарує інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Зниження прибутковості ОВДП розчарує інвесторів

Фондовий ринок
210
При зниженні прибутковості облігацій внутрішньої держпозики, результативність завтрашнього аукціону Міністерства фінансів значно зменшиться. Про це УНН стало відомо з повідомлення фахівця відділу продажів боргових цінних паперів інвестиційної компанії Сергія Фурси.
За словами експерта, ринок продовжує перебувати в стані невизначеності щодо рівня ліквідності банківської системи в середньостроковій перспективі. Це, на думку С.Фурси, не дає підстав для активних купівель на завтрашньому аукціоні Мінфіну.
"Як і минулого тижня, найбільші шанси на майбутньому аукціоні в коротких стандартних облігацій (три місяці) і валютних ОВДП. Орієнтири по прибутковості, встановлені ставками відсікання минулого вівторка, становлять 13,5% і 9,6% по тримісячних стандартних ОВДП і валютних облігаціях відповідно", - повідомив експерт.
У разі ж бажання Мінфіну продавити прибутковості вниз, фінансист прогнозує зниження результативності аукціону.
Нагадаємо, у вівторок, 24 січня, уряд проведе черговий аукціон з розміщення ОВДП. Мінфін запропонує чотири серії стандартних облігацій з терміном обігу три і шість місяців, а також один і два роки, індексовані облігації з терміном обігу півтора і три роки, а також трирічні ОВДП, номіновані в іноземній валюті.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас