Меркель: Поки рано збільшувати ресурси антикризових фондів Єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель: Поки рано збільшувати ресурси антикризових фондів Єврозони

Казна та Політика
160
Сьогодні, 23 січня, канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що рано обговорювати підвищення антикризових фондів єврозони і закликала віддати пріоритет забезпеченню їх поточної ефективності та максимально швидкого переходу до постійного механізму порятунку, пише Корреспондент.
Як повідомляє Reuters, на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Бельгії Еліо Ді Рупо канцлер відмовилася від ідеї перехідної позики Греції. Ідея була висловлена як можливість допомоги країні у випадку, якщо переговори Афін з приватними кредиторами про нюанси обміну облігацій затягнуться.
На заяву голови МВФ Крістін Лагард про необхідність збільшити антикризовий механізм Меркель відповіла: "Зараз пріоритет у тому, щоб ввести в дію ESM (постійний Європейський механізм стабільності), довести переговори до логічного кінця і подивитися, скільки капіталу матимемо розпорядженні".
Нагадаємо, нещодавно Міжнародний валютний фонд запропонував збільшити його ресурси на $500 млрд для поліпшення можливості фонду з захисту світової економіки від наслідків європейської кризи в разі її поглиблення.
Крім того, голова МВФ Крістін Лагард заявляла про неминучість рецесії в Європі в 2012 році.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас