Бродський: Колесніков хоче скоротити 90% штату податкової — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бродський: Колесніков хоче скоротити 90% штату податкової

Казна та Політика
9201
Голова Державної служби з дерегуляції та розвитку підприємництва Михайло Бродський вважає, що з податкової необхідно звільнити 40 тисяч осіб з 60 тисяч. Віце-прем'єр Борис Колесніков наполягає на 90-відсотковому скороченні.
Віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури Борис Колесніков вважає, що податкову потрібно скоротити на 90%. Про це в інтерв'ю ZN.UA повідомив керівник Держслужби з дерегуляції та розвитку підприємництва Михайло Бродський.
"У податковій у нас працює 60 тисяч осіб. Така величезна армія цілий день сидить і думає - де взяти гроші для держави і для себе. Але це ж ненормально. Я вважаю, що 40 тисяч податківців необхідно звільняти. Правда, Борис Колесніков вважає, що податкову треба скорочувати на 90%", - зазначив Бродський.
За його словами, від скорочення штату держава отримує відразу чотири вигоди. По-перше, скорочуються витрати на утримання величезного апарату. По-друге, зменшується кількість чиновників, яких бізнес повинен годувати за свій рахунок, і ці гроші підуть на споживання, на розвиток. По-третє, податківці - це ж найбільш навчені, найкращі економісти та фінансисти, з вищою освітою, і нехай вони відкривають бізнес, створюють робочі місця. По-четверте, звільняється величезна кількість приміщень.
"Я зараз написав лист президентові: прошу дати доручення проінвентаризувати приміщення, що звільнилися в результаті скорочення десятків тисяч чиновників у всіх відомствах, і або передати їх комунальному господарству, або приватизувати через Фонд держмайна. Тому що вони зараз дійдуть до того, що буде сидіти один чиновник в 100-метровому приміщенні. А його ще треба обігріти", - зазначає Бродський.
"У 2012-му році, вважаю, контролюючі органи будуть радикально скорочені. І ось після скорочення чиновників на 70% від сьогоднішньої кількості решті потрібно дати дійсно гідну зарплату. Не менше 6-7 тисяч гривень для рядового складу, - вважає Бродський. - І на 25 років, наприклад, кредит на житло, іпотеку за рахунок його зарплати, кредити безпроцентні або під 3% річних. Ось тоді чиновники будуть дорожити статусом своїм".
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас