100 тисяч угорців вийшли на вулиці на підтримку уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

100 тисяч угорців вийшли на вулиці на підтримку уряду

Казна та Політика
451
Уряд прем'єра Віктора Орбана намагається отримати від ЄС і МВФ фінансову допомогу.
Більше 100 тисяч осіб вийшли на вулиці Будапешта в суботу, 21 січня, на підтримку прем'єр-міністра країни Віктора Орбана, передає Reuters.
В даний час уряд Угорщини готується піти на компроміс у суперечці з Євросоюзом, щоб гарантувати отримання життєво важливого для країни кредиту.
Демонстрація, яка отримала назву "Марш Миру", стала наймасштабнішою з тих пір, як уряд Орбана прийшов до влади в травні 2010 року. Це, на думку аналітиків, означає, що його партія "Фідес" залишається головною політичною силою в країні.
Правоцентристський уряд Орбана, обвинувачуваний Брюсселем у загрозі незалежності ЗМІ, судової системи і Центробанку Угорщини, пішов на цьому тижні на поступки ЄС, прагнучи підтримати національну валюту - форинт - і зберегти доступ до фінансових ринків.
Угорська влада заявила, що вона виробить деталі нових змін у законі країни до понеділка, 23 січня, після того, як Єврокомісія відзначила порушення в трьох вищевказаних сферах. За даними експертів ЄС, нові закони Будапешта не відповідають правилам регіону. 24 січня Орбан збирається до Брюсселя, щоб добитися політичної угоди з президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу для початку офіційних переговорів з ЄС і Міжнародним валютним фондом (МВФ) про надання кредиту.
У листопаді минулого року Угорщина вже зверталася за фінансовою допомогою до Євросоюзу і МВФ, проте не отримала її, у тому числі, через закон про незалежність свого Центрального банку, у який керівництво ЄС і МВФ зажадало внести низку поправок.
Раніше повідомлялося, що в рамках ініційованої процедури Єврокомісія направить листи угорському уряду, в яких роз'яснить суть претензій керівництва ЄС до нового основного закону Угорщини. Влада Угорщини повинна дати офіційну відповідь на ці листи до 17 лютого 2012 року, після чого у Єврокомісії буде два місяці на те, щоб проаналізувати відповіді Будапешта.
Якщо угорська влада і далі буде ігнорувати вимоги ЄС про зміну законів, ЄК зможе звернутися до Суду Європейського союзу. На це у керівництва ЄС може піти близько двох років.
На початку цього року Єврокомісія також погрожувала Угорщині штрафами, оскільки влада країни погано справляється зі скороченням дефіциту бюджету. В даний час економічна ситуація в Угорщині продовжує залишатися напруженою. Євро стрімко дорожчає: газетами всього світу ходять фотографії обмінних пунктів Будапешта, в яких угорці обмінюють національну валюту на євро.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас