На "Фукусімі" трапився витік радіоактивної води — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На "Фукусімі" трапився витік радіоактивної води

Кримінал
307
В турбінному приміщенні енергоблоку № 2 аварійної атомної електростанції "Фукусіма-1" була виявлена високорадіоактивна вода, на усунення витоку пішло менше години, повідомляє Інтерфакс в неділю з посиланням на японську телерадіокомпанію NHK.
Текти почала система трубопроводу, призначена для відкачування зараженої води, що скупчилася в цокольному приміщенні цього енергоблоку. Витік було виявлено близько сьомої години ранку. Компанія-оператор АЕС "Токіо Денреку" припинила перекачування приблизно через 50 хвилин, і таким чином витік припинився.
За даними оператора АЕС, з трубопроводу витекло близько двох літрів високорадіоактивної води, однак, підкреслюється, що небезпечна рідина не покинула турбінне приміщення і не потрапила в море.
Вода, що витекла з трубопроводу системи в цокольному поверсі турбінного приміщення енергоблоку № 2, мала дуже низький рівень радіації. Рівень радіації на поверхні води, що витекла, становив 0,1 мілізіверта на годину. Ця вода використовувалася для перевірки трубопровідної системи напередодні, повідомляє NHK з посиланням на компанію-оператора АЕС "Токіо Денреку".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас