Іспанія продовжує дотримуватися цілі щодо дефіциту бюджету 4,4% ВВП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія продовжує дотримуватися цілі щодо дефіциту бюджету 4,4% ВВП

Казна та Політика
95
Іспанія продовжує дотримуватися цільового показника дефіциту бюджету 4,4% ВВП в 2012 році, сказав прес-секретар уряду країни, якого цитує агентство Dow Jones.
Представник уряду Іспанії зазначив, що в газеті The Financial Times Deutschland були неправильно інтерпретовані слова міністра фінансів країни Крістобаля Монторо - за даними видання, міністр нібито відмовився підтвердити даний цільовий показник, тому що він заснований на застарілих прогнозах.
Прес-секретар, в свою чергу, визнав, що даної мети буде "важче досягти" через сильні перевитрати бюджету в 2011 році і погіршення економічних перспектив, однак влада все ще сподівається досягти дефіциту бюджету 4,4% ВВП.
Наприкінці грудня новий уряд Іспанії схвалив жорсткий пакет першочергових заходів щодо стабілізації економіки і скорочення бюджетного дефіциту. Мова йде про підвищення податків на найближчі два роки, що повинно принести в скарбницю додатково 6,2 млрд євро. Крім того, було вирішено скоротити на 18% роздуті штати держустанов, а також витрати на їх утримання. Це дасть економію 8,9 млрд доларів.
Разом з тим, як показують розрахунки, щоб вийти на показник дефіциту бюджету 4,4%, будуть потрібні додаткові скорочення бюджету на 21 млрд євро. Прогноз попереднього уряду Сапатеро щодо дефіциту бюджету в 2011 році виявився заниженим, замість 6% він склав 8%.
Минулого тижня агентство S&P на тлі розвитку боргової кризи в єврозоні знизило суверенний рейтинг Іспанії до "А" з "АА-", встановивши щодо нього "негативний" прогноз.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас