Прибутковість за бондами Греції після списання частини боргів може скласти 4% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прибутковість за бондами Греції після списання частини боргів може скласти 4%

Казна та Політика
196
Приватні інвестори, швидше за все, домовляться з владою Греції про обмін держоблігацій країни, що знаходяться на їх балансах, на нові із середньою прибутковістю 4%, загальний обсяг списань може скласти 65-70% від номіналу, повідомляє агентство Reuters з посиланням на джерела в банківській сфері.
"Нові облігації, швидше за все, будуть 30-річними, з пільговим періодом десять років. Це будуть облігації зі ступінчастим купоном, що підвищується, в середньому прибутковість за ними складе 4%", - сказав співрозмовник агентства.
Восени минулого року влада Євросоюзу вирішила, що Греції для отримання наступного пакета фінансової допомоги необхідно домовитися з приватними кредиторами про обмін держоблігацій, що знаходяться на їх балансах, на нові, номінальна вартість яких буде на 50% нижчою. Ця програма отримала назву PSI ("Участь приватного сектора"). При цьому обмін, за задумом європолітиків, повинен проводитися на добровільних засадах.
Усього приватні інвестори тримають на своїх балансах держоблігації Греції на загальну суму близько 206 млрд євро, тоді як держборг країни вже перевищує 360 млрд.
Після того як Греція домовиться з приватними інвесторами, міжнародні кредитори в особі ЄС і МВФ обіцяють Греції 130 млрд євро нової кредитної підтримки на фінансування дефіциту бюджету, рекапіталізацію місцевих банків і фінансування PSI.
Раніше британське бізнес-видання The Financial Times повідомляло з посиланням на джерела у банківській сфері про те, що нові умови передбачають ставку першого купона 3%, яка згодом буде підвищена до 4,5%.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас