Єврокомісія поставила Угорщині попередні умови для економічної допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія поставила Угорщині попередні умови для економічної допомоги

Казна та Політика
154
Існують попередні умови для будь-якого обговорення питання про фінансову допомогу, яку Угорщина просить у Євросоюзу і МВФ, заявив у п'ятницю офіційний представник Єврокомісії Амадеу Тардіу.
Він поінформував журналістів на брифінгу в Брюсселі про неформальну зустріч, що відбулася того ж дня, представника Європейської комісії, що займається економічними питаннями, Оллі Рена з міністром національного розвитку Угорщини Тамашем Феллегі, на якій йшлося про перспективу отримання угорською стороною міжнародної фінансової допомоги.
"Комісар Рен вітає той факт, що угорська влада готова вступити в діалог і змінити законодавство, як про це оголосив прем'єр-міністр Орбан і як це підтвердив пан Феллегі. Тепер комісар очікує, щоб ці заяви проявилися в справах. Він нагадав, що переговори про програму допомоги Європейського союзу і МВФ зможуть розпочатися лише тоді, коли будуть виконані деякі умови", - сказав Тардіу.
Представник Єврокомісії пояснив, що в Брюсселі очікують від Будапешта забезпечення повної незалежності угорського центрального банку і бездоганного функціонування юридичної системи.
Відповідаючи на запитання, чого конкретно вимагають від Угорщини, Тард сказав, що Єврокомісія бажає бачити проекти змінених законів. Крім того, для успішного розвитку економіки потрібно дотримуватися всіх принципів правової держави, а для цього потрібна повністю незалежна юридична система, що добре функціонує.
Офіційний представник Єврокомісії повідомив, що не встановлювалася жодна дата початку переговорів про допомогу Угорщині.
Глава Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу виступив 18 січня на пленарному засіданні Європейського парламенту з доповіддю, що містила претензії Брюсселя до нових конституційних законів Угорщини. Євродепутати під час дебатів щодо законодавства Угорщини піддали угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана жорстокій критиці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас