Карімов: Банки Узбекистану в 2011 році наростили депозити населення майже на 40% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Карімов: Банки Узбекистану в 2011 році наростили депозити населення майже на 40%

Кредит&Депозит
136
Банки Узбекистану в 2011 році залучили депозитів на суму понад 18 трлн сумів (1 млрд доларів), зростання, в порівнянні з попереднім роком, склало 36,3%, у тому числі за депозитами населення - 38,8%. Такі цифри, як передає ІА REGNUM, навів напередодні на підсумковому засіданні уряду президент республіки Іслам Карімов.
Він зазначив зростаючу інвестиційну активність комерційних банків Узбекистану, вказавши, що понад 75% їхніх вкладень припадає на довгострокові (більше трьох років) інвесткредити. "Загалом за останні десять років кредитування реального сектора економіки нашими банками зросло в сім разів", - підкреслив Карімов.
Як можна зрозуміти з заяв президента, за десять років зазнала якісних змін структура фондування банківського сектора: зараз на внутрішні джерела - депозити юридичних і фізосіб припадає 85,3%, у той час як в 2000 році 54% були зовнішні запозичення.
Карімов звернув увагу на позитивні підсумки запровадженого урядом підходу до оздоровлення економічно неспроможних підприємств, які передавалися на баланс банків. За його словами, в даний час із 164 підприємств-банкрутів, переданих банкам, на 156 повністю відновлена виробнича діяльність, а 110 підприємств реалізовані новим інвесторам. У технічне переозброєння і модернізацію відновлених підприємств комерційними банками інвестовано 275 млрд сумів (152,7 млн доларів), що дозволило створити понад 22 тис. робочих місць.
Президент також підкреслив, що протягом останніх п'яти років достатність капіталу банківського сектора Узбекистану перебуває на рівні, що в три рази перевищує міжнародний норматив у розмірі 8%, встановлений Базельським комітетом з банківського нагляду.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас