Греція узгодила з кредиторами умови реструктуризації держборгу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція узгодила з кредиторами умови реструктуризації держборгу

Казна та Політика
497
Греція і приватні фінансові інститути, яким належать грецькі держоблігації, попередньо узгодили параметри обміну бондів, спрямованого на полегшення боргового тягаря Афін. Як повідомили місцеві онлайн-ЗМІ, кредитори обміняють грецькі держпапери на нові 30-річні облігації із змінною ставкою купона - від 3,10% до 4,75% річних. Передбачається, що купон буде зростати поступово, залежно від темпів зростання економіки Греції.
Умови обміну передбачають "пробачення" Греції 50% від основного боргу за облігаціями. Списання буде здійснено шляхом виплати інвесторам 15% від номінальної вартості старих облігацій і передачі їм нових бондів з номіналом 35% від старих паперів.
За даними грецьких ЗМІ, керуючий директор Міжнародного інституту фінансів (IIF), що представляє інтереси найбільших світових фінансових інститутів, Чарльз Даллара оголосить про досягнуті домовленості сьогодні на прес-конференції в Афінах.
Тим часом міністр фінансів Греції Евангелос Венізелос заявив журналістам, що переговори з IIF продовжаться сьогодні після 19:30 за київським часом. За його словами, умови обміну бондів необхідно формалізувати до 23 січня 2012 р., коли пройде зустріч міністрів фінансів єврозони.
Країни єврозони і власники грецьких держпаперів ще в жовтні 2011 р. домовилися реструктурувати борг Греції так, щоб скоротити боргове навантаження країни, що оцінюється в 350 млрд євро, приблизно на 100 млрд євро. Проте до початку 2012 р. Афіни і приватні кредитори не могли узгодити ключові параметри нових паперів, а саме термін їх дії і купонну прибутковість, від яких залежить масштаб втрат інвесторів внаслідок реструктуризації.
Раніше повідомлялося, що реструктуризація половини грецького держборгу дозволить Греції до 2020 р. знизити рівень держборгу до 120% від ВВП.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас