Газпром обіцяє почати будівництво "Південного потоку" у грудні 2012р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром обіцяє почати будівництво "Південного потоку" у грудні 2012р

Енергетика
223
"У "Газпрому" є все необхідне для суттєвого випередження раніше оголошених термінів початку будівництва "Південного потоку". Для цього у нас вже є міжнародно-правова база, величезна зацікавленість всіх учасників проекту в Європі, необхідні фінансові ресурси та унікальний досвід здійснення масштабних морських газотранспортних проектів. Проект затребуваний і його чекають, ми приступаємо до його реалізації", - наводяться в повідомленні слова Міллера.
Розроблений в "Газпромі" (РТС: GAZP) графік будівництва "Південного потоку" в лютому буде представлений раді директорів South Stream Transport AG.
Газопровід "Південний потік", потужність якого складе до 63 млрд кубометрів, будується для постачання російського газу в Європу в обхід України. Для реалізації сухопутної частини проекту з Болгарією, Сербією, Угорщиною, Грецією, Словенією, Хорватією і Австрією підписані міжурядові угоди. Партнери з будівництва морської ділянки газопроводу - "Газпром" - 50%, італійська ENI - 20%, німецька Wintershall і французька EDF - по 15%. У III кварталі 2011 року була завершена розробка Зведеного техніко-економічного обґрунтування "Південного потоку", що об'єднало в собі ТЕО морської ділянки, а також ТЕО будівництва національних ділянок газопроводу по території країн Південної та Центральної Європи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас