Європейська економіка вже впала в рецесію, яка перекинеться на США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейська економіка вже впала в рецесію, яка перекинеться на США

Казна та Політика
1044
Для більшості учасників ринку залишається питанням можливість початку нової рецесії, однак відомий економіст Гері Шилінг єдиним доречним питанням вважає лише те, як надовго затягнеться даний процес.
Шилінг, як і декілька інших експертів, упевнений в тому, що світова економіка вже вступила в чергову рецесію, що почалася з Європи, і незабаром перекинеться на США, пише MarketWatch.
На думку Шилінга, рецесія в Європі почалася ще в минулому кварталі - не у всіх європейських країнах, але в достатній їх кількості для того, щоб потягти за собою весь регіон.
При цьому реально погані новини полягають в наступному: економіст вважає, що рецесія в європейському регіоні, яка буде така ж глибока, як у США в 2007-2009 роках, зможе перекинутися і на американську економіку вже у першому кварталі 2012 року.
Європейським країнам стає все складніше підтримувати Грецію, Португалію та Італію з Іспанією, тому що економіки більшості країн регіону також знаходяться під загрозою.
"Європа в тому стані, який переходить у глибоку рецесію", - сказав Шилінг, додавши, що регіон зіткнеться з фінансовою та економічною кризою, аналогічними 2008 року.
При цьому економіст додав, що недостатньо об'єднана монетарна політика в регіоні ускладнює боротьбу з кризою.
Світовий банк знизив прогноз світового економічного зростання й очікує за підсумками 2012 року падіння рівня ВВП в країнах єврозони на 0,3%.
Шилінг вважає, що європейська рецесія аж ніяк не буде помірною: "Якщо ви подивитеся на США в 2007-2009 роках, то реальне падіння ВВП становило 5,4%".
Згідно з прогнозами експерта, "щось подібне" очікує єврозону. Економіка Греції, наприклад, в 2011 році впала на 5-6%.
Говорячи про американську економіку, Шилінг зазначив, що там рецесія не буде настільки ж сильною. "Ми зіткнемося зі зниженням економіки на 2,1%", - вважає він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас