Провідні економісти закликають країни реформувати фінансовий сектор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Провідні економісти закликають країни реформувати фінансовий сектор

Казна та Політика
441
Зміцненню зростання світової економіки, збільшенню зайнятості та поліпшенню якості життя людей повинні сприяти рішучі і скоординовані структурні реформи, боротьба з нерівністю у всіх країнах, стійкі доходи держав, а також життєздатна міжнародна фінансова система, вважають експерти Групи вивчення глобальних проблем (Global Issues Group), створеної в рамках Всесвітнього економічного форуму, який щорічно проходить у швейцарському Давосі.
До складу цієї групи входять 11 відомих експертів у галузі економіки, в тому числі директор СОТ Паскаль Ламі, голова СБ Роберт Зеллік, голова МВФ Крістін Лагард.
"Світ стоїть перед лицем важливих і невідкладних викликів", - йдеться в поширеному в п'ятницю посланні групи під назвою "Заклик до дії". На думку провідних фахівців у галузі світової економіки, для досягнення поставлених цілей "країнам необхідно провести обіцяні реформи, наприклад, у фінансовому секторі, а також оновити глобальне співробітництво". "Ми закликаємо всіх лідерів віддати свою політичну енергію для здійснення конкретних дій з виходу з кризи і прискорення економічного зростання", - йдеться в посланні.
"Кожна країна, працюючи в регіональних економічних організаціях і банках розвитку, а також міжнародних фінансових інститутах і установах ООН, повинна зіграти свою роль в цих процесах", - підкреслюється в ньому. Автори послання вважають, що для втілення в життя далекосяжних планів зі зміцнення світової економіки і поліпшення життя людей потрібно два етапи - короткостроковий і довгостроковий.
Під час першого етапу необхідно в тому числі відновити довіру до фінансових інститутів, стабілізувати фінансові рамки в Європі, а також провести реформування ринку праці для створення нових робочих місць.
На думку авторів "Заклику до дії", на довгостроковому етапі для зміцнення економічного зростання необхідно, щоб "ринки були відкриті для торгівлі та інвестицій". "Прихильність всіх країн більшої відкритості в торгівлі та інвестиціях, підтримана швидкими конкретними діями, важлива для досягнення більш високого рівня довіри, що, в свою чергу, сприятиме якнайшвидшому зростанню", - йдеться в документі.
Крім того, необхідно зупинити зростання безробіття. "Створення нових робочих місць та інвестування в людський капітал є правильним шляхом для подолання нерівності", - вказують експерти.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас