Зростання економіки Китаю провокує підвищення цін на кольорові метали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання економіки Китаю провокує підвищення цін на кольорові метали

Банківські метали
456
Підвищення цін на кольорові метали було спровоковано драйвером світової економіки - Китайською республікою, повідомляє "Комерсант-Україна". Аналітики вважають, що низький рівень запасів міді Китаю і далі змусить країну купувати метал на зовнішньому ринку, підвищуючи його вартість. Але посилення фінансової невизначеності в Європі може опустити ціни на метал до рівня минулого року.
З початку року інвестори пред'являють підвищений попит на кольорові метали. Під час сьогоднішніх торгів ціна термінових контрактів на мідь на LME піднімалася до 8 тис. 365 дол. за тонну - максимального значення з середини вересня минулого року. З початку року вартість контракту зросла більш ніж на 10%. Впевнене зростання цін з початку року продемонстрували й інші кольорові метали. Контракти на алюміній подорожчали на 10,5%, до 2 тис. 231 дол. за тонну, на цинк - майже на 10%, до 2,031 тис. дол. за тонну, нікель - на 5,5%, до 19,74 тис. дол. за тонну.
Поки ціна на метали підтримує впевнене зростання економіки Китаю - основного споживача металів. ВВП КНР в четвертому кварталі 2011 р. зріс на 8,9%, в річному численні - на 9,2%. Аналітики прогнозували підвищення квартального показника лише на 8,7%, а річного - на рівні 9,2%. "Ринки чекають подальшого пом'якшення монетарної політики Народного банку Китаю, що позитивно позначиться на економіці країни, а також ціни на кольорові метали", - відзначає аналітик "ТКБ Капітал" Олександр Ковальов. На думку аналітиків банку Macquarie, через низький рівень запасів міді та зростаючий попит на неї Китай буде змушений купувати більше металу на зовнішніх ринках. Згідно з даними головної адміністрації митниць Китаю, імпорт мідного концентрату в країну досяг в листопаді 672,6 тис. т, що на 22% вище показника річної давності. Обсяг імпорту рафінованої міді в листопаді зріс на 48%, до 343,9 тис. т.
Втім, експерти вказують і на можливий розворот цін на ринку. Аналітики BNP Paribas вважають, що в I кварталі ціни на кольорові метали будуть вразливими через економічну та фінансову невизначеність у Європі. "У разі якщо інвестори побачать ще й загрозу жорсткої просадки економіки Китаю, ціни на мідь та інші кольорові метали повернуться до мінімумів, досягнутих наприкінці минулого року", - відзначає Олександр Ковальов.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас