У Румунії пройшла багатотисячна акція протесту з вимогою відставки уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Румунії пройшла багатотисячна акція протесту з вимогою відставки уряду

Казна та Політика
140
У Румунії пройшла чергова акція протесту. Тисячі людей вийшли на вулиці Бухареста з вимогою відставки нинішньої влади, яка проводить політику різкого скорочення бюджетних витрат в умовах кризи.
Акцію організували три опозиційні партії. Як повідомляє агентство АР, демонстранти з'їжджалися з усієї країни, щоб зажадати відставки президента Траяна Бесеску, і уряду на чолі з прем'єр-міністром Емілем Боком.
За даними поліції, в Бухаресті зібралися близько 7 тисяч людей, опозиція заявляє про набагато більші цифри.
"Ми хочемо гідних зарплат і пенсій. Ми хочемо змін - зверху до низу", - наводить агентство слова одного з учасників протесту.
У 2009 році Румунія взяла кредит у Міжнародного валютного фонду, Європейського союзу і Світового банку в розмірі 27,5 мільярдів доларів, тому що економіка цієї східноєвропейської країни скоротилася тоді на 7,1%. За умовами кредиту, румунська влада зобов'язалися сильно скоротити бюджетні витрати. У підсумку зарплата держслужбовців була знижена на 25%, а деякі податки підвищені.
14 і 15 січня в румунській столиці вже проходили подібні демонстрації. Тоді під час зіткнень учасників з силами правопорядку поранення отримали більше 70 осіб.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас