Експерт: В окремих регіонах ціна на хліб може підвищитися на 10% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: В окремих регіонах ціна на хліб може підвищитися на 10%

166
В окремих регіонах України підвищення ціни на газ може викликати зростання цін на хліб до 10%. Про це в ексклюзивному коментарі УНН сказав директор однієї з найбільших українських компаній-виробників хлібної продукції Володимир Мисик.
На запитання журналіста, чи вплине підвищення ціни на газ на вартість українського хліба, В. Мисик відповів: "На тих, у кого стоїть застаріле обладнання - дуже вплине. На тих, хто встиг модернізувати (обладнання - Ред.), ніяк не вплине".
За його словами, в різних регіонах України дуже відрізняється ступінь модернізації підприємств. "Існують регіони, яких не торкнулася модернізація", - додав В. Мисик.
Він зазначив, що в тих регіонах, де на підприємствах залишилося старе обладнання, старі горілки, де велике споживання газу, підвищення ціни на блакитне паливо може викликати підвищення цін на хліб до 10%.
Нагадаємо, в Україні діють газові угоди, за якими ціна на російський газ розраховується, виходячи з ціни на нафтопродукти. У державному бюджеті на 2012 рік закладена ціна на російський газ в розмірі 416 доларів за тисячу кубометрів. Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко заявив, що в поточному році Україна зменшить обсяги споживання російського газу до 27 млрд кубометрів, виходячи з того, що ціна на газ зростає.
Слід зазначити, що при розрахунку вартості хліба враховують і вартість енергоресурсів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас