Ірландія в 2011 році досягла суттєвих покращень у банківському секторі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірландія в 2011 році досягла суттєвих покращень у банківському секторі

Казна та Політика
136
Ірландії в 2011 році вдалося досягти значного прогресу в банківському секторі, через проблеми в якому країна звернулася в 2010-му за допомогою до міжнародних кредиторів в особі ЄС і МВФ. Про це йдеться в доповіді "Трійки" (Єврокомісії, Європейського центробанку і МВФ), присвяченій реформам у цій країні.
"Істотний прогрес був досягнутий в 2011 році в зміцненні і скороченні розмірів банківської системи. Йде виконання стратегії відновлення життєздатності і кредитоспроможності сектора кредитування. Більш консервативна, орієнтована на створення резервів... політика розкриття інформації дозволить збільшити прозорість фінансових звітів банків за 2011 рік" , - наголошується в документі.
Крім того, місія міжнародних кредиторів відзначила прогрес у заходах, що вживаються урядом країни для підтримки економічного зростання і створення робочих місць.
У 2011 році країні вдалося значно скоротити дефіцит бюджету - до 10% ВВП при меті 10,6% ВВП. Цей результат був досягнутий, незважаючи на слабкий внутрішній попит, і відображає відданість влади країни розумній політиці в сфері держвитрат, зазначили представники "Трійки".
Проте, на думку кредиторів, у найближчій перспективі країні ще доведеться зіткнутися зі значними труднощами - ВВП Ірландії, за оцінкою "Трійки", в 2012 році зросте лише на 1% замість очікуваних раніше 1,5%.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас