Україна поїде домовлятися з МВФ 24 січня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна поїде домовлятися з МВФ 24 січня

Казна та Політика
273
У Вашингтоні 24 січня відбудеться зустріч української делегації з керівництвом Міжнародного валютного фонду (МВФ).
Про це повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі зі спеціальним посланцем Державного секретаря США з енергетичних питань в Євразії Річардом Морнінгстаром, передає прес-служба Кабміну.
"Ми направляємо 24 числа до Вашингтона нашу представницьку делегацію для зустрічі з МВФ. Ми хочемо провести черговий раунд переговорів і сподіваємося на взаєморозуміння з керівництвом Фонду", - заявив Азаров.
Азаров також висловив надію, що американська сторона сприятиме Україні щодо врегулювання проблемних питань на переговорах з МВФ.
Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив, що Україна продовжить співпрацю з МВФ за умови досягнення консенсусу в газових переговорах з Росією.
МВФ в липні 2010 року схвалив програму співробітництва stand-by на загальну суму понад 15,5 мільярда доларів і в 2011 році був готовий щоквартально виділяти Києву по 1,5 мільярда доларів для підтримки реформ.
Відразу після схвалення програми співпраці Україна отримала перший транш у розмірі 1,9 мільярда доларів. Рішення про виділення другого траншу МВФ прийняв 22 грудня 2010 року.
Однак з початку 2011 року країні не вдалося отримати жодного із запланованих траншів через невиконання взятих у рамках програми зобов'язань.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас