Оттінгер: Україна має потенціал для забезпечення газових потреб за рахунок власних ресурсів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оттінгер: Україна має потенціал для забезпечення газових потреб за рахунок власних ресурсів

Енергетика
1046
Україна може стати незалежним виробником і експортером газу за умови реалізації наявного потенціалу у розвідці та видобутку традиційних та альтернативних енергоносіїв. Про це повідомив комісар з питань енергетики Європейської комісії Гюнтер Оттінгер у привітальному слові на конференції "Природний газ і енергетичне майбутнє України", передає прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.
"Потенціал України в розвідці і видобутку традиційних та альтернативних енергоносіїв є ключовою темою даного заходу. Найважливішим є те, що цей потенціал є ключем успіху України як незалежного виробника газу для забезпечення власних потреб, а також для можливого експорту газу та розвитку надійних відносин в поставках і транзиті енергоносіїв до країн ЄС", - йдеться у привітальному слові.
Оттінгер запевнив, що ЄС готовий сприяти розвитку існуючої інфраструктури газового і нафтового ринку і підтримати програму модернізації газотранспортної системи України до 2020 р. за умови виконання Україною взятих на себе зобов'язань.
При цьому єврокомісар з енергетики підкреслив важливість української ГТС як головного шляху транзиту російського газу в Європу: "Українська газотранспортна система є головним шляхом російського газу до країн Європи. Україна має унікальне географічне розташування і може не тільки качати, але і зберігати, і добувати енергоносії. Тому ГТС України має значно більший ринковий економічний інтерес. Вона є запорукою надійності майбутніх стабільних поставок газу в Україну та країни Європи та уникнення суперечливих ситуацій, які іноді спостерігалися в минулому".
При цьому він виступив за поглиблення співробітництва з Україною: "Моє бачення майбутнього полягає в поглибленні співпраці України та адаптації законодавчої бази до взятих на себе зобов'язань. Пропоную почати з поглиблення нашої співпраці в технологічній сфері", - йдеться у привітальному слові.
Нагадаємо, на міжнародній конференції "Природний газ і енергетичне майбутнє України" провідна енергоконсалтингова компанія IHS CERA представила оцінку газового ринку України. За висновками експертів, Україна має потенціал для повного забезпечення себе природним газом у разі послідовного впровадження енергетичної політики, спрямованої на залучення приватних інвестицій у нафтогазовий сектор і реалізацію власної ресурсної бази.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас