У США знову розгорається "дефолтний" скандал? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США знову розгорається "дефолтний" скандал?

Казна та Політика
9778
Палата представників конгресу США в середу відмовилася підвищувати верхню межу держборгу на $1,2 трлн, на чому наполягає президент Барак Обама, повідомляє Уніан.
Підвищення стелі держборгу необхідно для забезпечення функціонування уряду, а також для обслуговування державного боргу. Навіть одноденне зволікання виплат за держборгом фактично означає оголошення дефолту, що, в свою чергу, загрожує світовій економіці непередбачуваними наслідками.
Республіканці, які контролюють нижню палату конгресу, наполягають, що стеля держборгу продовжувати не можна, оскільки адміністрація Обами не здатна стримати зростання витрат держапарату.
Як повідомило джерело, влітку минулого року, коли конгрес і Білий дім не могли домовитися про підйом стелі держборгу і виникла реальна загроза того, що США оголосять дефолт за своїми борговими зобов'язаннями, агентство Standard & Poor `s вперше знизило рейтинг США з ААА до АА+, що викликало паніку на фондових майданчиках.
Президент США вранці 2 серпня підписав схвалений Конгресом закон про державний борг, що запобіг технічному дефолту, який міг би бути оголошений вже ввечері того ж дня.
Заради досягнення компромісу адміністрації США довелося відмовитися від своєї головної вимоги - ліквідації податкових пільг для найбагатших американців. Крім цього, республіканці домоглися скорочення держвидатків на загальну суму більш ніж 2,5 трлн доларів. Однак Обама відстояв збереження обсягу видатків на соціальну сферу і зумів відсунути наступний термін підвищення стелі держборгу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас