Меркель домовилась з Саркозі про банківський податок в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель домовилась з Саркозі про банківський податок в ЄС

Казна та Політика
477
Канцлер ФРН Ангела Меркель узгодила з президентом Франції Ніколя Саркозі введення в ЄС банківського податку, через який всередині правлячої коаліції виникли розбіжності. Про це пише Sueddeutsche Zeitung, в розпорядження якої потрапив відповідний документ, пише Лента.ру.
Залучення банків у подолання фінансової кризи в Європі - це правильна думка, але податок на фінансові операції в даному випадку не допоможе.
У документі, підготовленому урядами двох країн до саміту ЄС, який пройде в кінці січня в Брюсселі, йдеться про повну підтримку планів Єврокомісії запровадити в рамках блоку податок на банківські операції.
Ідея ввести подібний фінансовий інструмент раніше викликала конфлікт у правлячій німецькій коаліції. Домовляючись з Саркозі, Меркель фактично пішла проти своїх союзників - ВДП.
Глава фракції ліберальної партії в бундестазі Райнер Брюдерле (Rainer Bruederle) заявляв раніше, що залучення банків у подолання фінансової кризи в Європі - це правильна думка, але податок на фінансові операції в даному випадку не допоможе. На думку Брюдерле, набагато ефективніша пропозиція МВФ запровадити "податок на фінансову активність", тобто змусити банки платити відсоток від виручки, а також з зарплат і премій топ-менеджерів.
Крім банківського податку, Німеччина і Франція включили в документ шість пунктів, які стосуються економічного розвитку ЄС. Зокрема, вони пропонують зобов'язати біржі праці знаходити роботу для тих, хто до них звернувся, за певний термін. Для дрібних і середніх підприємців повинна спроститися процедура надання кредитів. Крім того, Берлін і Париж вважають, що особлива підтримка повинна надаватися тим країнам, які проводять реформи і ввели заходи економії.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас