Українські індекси почали торги в четвер дзеркально-різноспрямованою динамікою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські індекси почали торги в четвер дзеркально-різноспрямованою динамікою

Фондовий ринок
68
Українські фондові індекси в четвер на відкритті дрейфують в "боковику", демонструючи при цьому різноспрямовану динаміку: індекс "Української біржі" (УБ) за п'ять хвилин сесії зріс на 0,06% - 1398,58 пункту, індекс ПФТС знизився на 0,06% - до 524,23 пункту.
На УБ серед індексних паперів у зростанні вранці лідирували акції Авдіївського (+1,04%) і Ясинівського коксохімзаводу (+0,48%), а також "Мотор Січі" (+0,43%).
В індексі ПФТС угоди пройшли тільки з акціями Полтавського гірничо-збагачувального комбінату (-2,02%) і Маріупольського заводу важкого машинобудування (-1,52%).
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" керівник відділу підтримки клієнтів інтернет-трейдингу інвесткомпанії "Драгон Капітал" Дмитро Макаренко, на відкритті торгів на українському ринку акцій спостерігається помірно-позитивний зовнішній фон: учасники ринку досить оптимістично сприйняли новину про те, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) пропонує збільшити свої ресурси на $500 млрд, щоб поліпшити можливості для захисту світової економіки від наслідків європейської кризи в разі її поглиблення.
Крім того, за його словами, підтримку покупцям надають успішні розміщення держоблігацій Німеччини і Португалії, чому багато в чому посприяли активні дії Європейського центробанку з початку року, щоб не допустити нестабільності на фінансових ринках.
Разом з тим, аналітик інвесткомпанії "ІФГ Капітал" Олексій Сидоров відзначив, що в даний час проходять переговори між грецьким урядом і власниками облігацій країни про реструктуризацію боргу, а також між ЄС і МВФ про надання Греції чергового траншу допомоги.
"За попередньою інформацією Греція близька до узгодження угоди щодо реструктуризації держборгу з приватними кредиторами. У той же час, у разі чергового зволікання по другій програмі екстреної допомоги, "грецька тема" знову вийде на перше місце, тому що без чергових субвенцій країну в березні чекає неконтрольований дефолт", - вважає він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас