Нафта дорожчає на даних про зменшення запасів сировини на складах США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на даних про зменшення запасів сировини на складах США

Енергетика
174
Світові ціни на нафту зростають під час торгів четверга на тлі повідомлень Американського інституту нафти про те, що запаси сировини на складах США за тиждень, що завершився 13 січня, зменшилися відразу на 4,8 млн барелів, свідчать дані торгів.
Вартість лютневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) станом на 9:25 мск підвищилася на 0,79 долара, або на 0,79%, - до 101,38 долара за барель. Ціна лютневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднялася на 0,75 долара, або на 0,68%, - до 111,41 долара за барель.
Запаси дистилятів, за даними інституту, скоротилися на 900 тис. барелів. У той же час запаси пального зросли на 4,3 млн барелів. Офіційні дані від Міністерства енергетики США очікуються пізніше в ході торгів четверга.
Певний вплив на котирування ресурсу продовжують надавати прогнози Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), яке напередодні знизило прогноз зростання світового попиту на нафту в 2012 році - до 1,1 млн барелів на день, що на 200 тис. барелів менше попереднього прогнозу. У своєму грудневому звіті організація прогнозувала загальносвітовий попит на нафту на позначці 90,3 млн барелів на день. Зниження прогнозу експерти МЕА пов'язують з більш слабкою, ніж очікувалося, економічною ситуацією в світі, що спричинило зниження світового попиту на "чорне золото".
"Скорочення прогнозу МЕА малює для ринку не дуже багатообіцяючу картину", - говорить директор з ринкових досліджень Tradition Energy в Стемфорді (штат Коннектикут, США) Еддісон Армстронг, чий коментар наводить агентство Bloomberg.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас