Голова Єврогрупи: єврозона стоїть на межі рецесії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Єврогрупи: єврозона стоїть на межі рецесії

Валюта
545
Глава Єврогрупи Жан-Клод Юнкер заявив, що єврозона стоїть на межі економічної рецесії, і закликав знайти способи підтримати економічне зростання, передає агентство France Presse.
"В єврозоні ми стоїмо на межі технічної рецесії... Я вважаю, що бюджетна консолідація - це підхід, якому немає альтернатив", - зазначив він під час прес-конференції в Люксембурзі. На думку Юнкера, треба "звернути увагу на необхідність формування в Європі ефективної політики (економічного) зростання".
Деякі експерти вважають, що вже в IV кварталі 2011 року ВВП єврозони скоротився відносно попереднього кварталу.
"Як і багато інших, я вважаю, що не варто надавати великого значення і звертати таку увагу на думки рейтингових агентств", - зазначив Юнкер, говорячи про нещодавні дії міжнародного рейтингового агентства Standard and Poor's.
Нагадаємо, що раніше Standard and Poor's знизило суверенні кредитні рейтинги дев'яти з сімнадцяти країн єврозони, у тому числі Франції, Італії, Іспанії та Португалії. Усього агентство здійснило рейтингові дії стосовно шістнадцяти країн єврозони. Зокрема, Німеччина, Фінляндія, Люксембург і Нідерланди зберегли найвищий кредитний рейтинг на рівні "ААА". Тим часом Франція та Австрія втратили найвищий кредитний рейтинг, що був знижений на один щабель - до "АА+".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас