Угорщина готова піти на поступки в конфлікті з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Угорщина готова піти на поступки в конфлікті з ЄС

Казна та Політика
333
Під тиском Європейського Союзу прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан висловив готовність піти на поступки. "Ми маємо намір відкрито обговорити всі проблеми, на які звернула увагу Європейська комісія, - заявив Орбан у середу, 18 січня, газеті Bild. - У даному випадку ми поступимося, хоча і не згодні з аргументами, які наводяться. Ми готові виконати вимоги, що стосуються Центробанку, хоча це обернеться для нього негативними наслідками".
Тим часом уповноважений уряду ФРН з прав людини Маркус Льонінг привітав рішення Єврокомісії розпочати розслідування дій керівництва Угорщини. "Я вважаю правильною розпочату перевірку можливих порушень дійсних в ЄС угод", - заявив Льонінг агентству dpa. За його словами, розслідування - дуже дієвий інструмент, цей процес буде супроводжуватися широкими дебатами і приверне пильну увагу громадськості.
Уповноважений уряду ФРН вважає, що висунуті правими консерваторами на чолі з Орбаном законодавчі ініціативи викликають серйозну заклопотаність. Йдеться насамперед про закон про засоби масової інформації, що викликав гострі суперечки, а також реформу правоохоронних органів. "Саме незалежність сфери юстиції є однією з найважливіших основ діючої демократії. Не повинно бути жодних сумнівів у тому, що юстиція зберігає незалежність від політики і від окремих діячів", - підкреслив Льонінг.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас