Маріо Монті погодився з рішенням S&P знизити рейтинг країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маріо Монті погодився з рішенням S&P знизити рейтинг країни

Казна та Політика
276
Новий прем'єр-міністр Італії Маріо Монті згоден майже з усіма висновками міжнародного рейтингового агентства S&P, яке знизило минулої п'ятниці оцінку кредитоспроможності Італії на два щаблі до "ВВВ+". При цьому він бачить необхідність скоригувати європейську політику в галузі подолання кризи суверенних боргів - потрібно заохочувати не тільки бюджетну дисципліну, а й економічне зростання. Італійський прем'єр заявив про це в інтерв'ю, опублікованому сьогодні у британській газеті Financial Times.
"60 днів перебування Монті на посту виявилися достатніми, щоб переконати агентство в тому, що уряд перебуває на шляху реформ, здатних повернути країні економічне зростання і скоротити її боргове навантаження, - відзначає газета. - Але неправильне управління Євросоюзу в області подолання кризи зони євро чинить тиск на країни, які зазнають труднощів, включаючи Італію з її величезним боргом на 1,9 трлн доларів".
Країнам - лідерам єврозони слід робити більше, щоб допомогти Італії знизити її витрати з обслуговування позик, вважає Монті. Прем'єр Італії також дав зрозуміти, що має намір домагатися згоди ФРН на випуск під німецькі гарантії єдиних облігацій зони євро і розширення Європейського фонду фінансової стабільності.
"Я вважаю, і Міжнародний валютний фонд також переконаний, що чим більше буде зобов'язань, чим вищим буде їх обсяг, тим нижча ймовірність, що доведеться витратити хоч один готівковий євро", - підкреслив Монті, говорячи про способи повернення довіри фінансових ринків до охопленої кризою єврозони.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас