Тимошенко хочуть перевести в СІЗО міста, що не приймає Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко хочуть перевести в СІЗО міста, що не приймає Євро-2012

Кримінал
336
Влада розробляє план з переведення екс-прем'єра України Юлії Тимошенко з Качанівської виправної колонії (Харків) в СІЗО в іншому місті України, що не приймає Євро-2012. Про це заявляє народний депутат України Михайло Волинець (фракція "БЮТ-Батьківщина").
"У суботу її мали вивезти з Харкова, але не в Київ. Розглядався варіант Дніпропетровська чи іншого міста, яке не приймає Євро-2012. На мій погляд, витік інформації зупинив цей процес, але рішення прийнято, і це питання зараз розробляється владою і силовиками", - сказав Волинець журналістам біля входу на територію Качанівської колонії сьогодні вранці.
Він не назвав джерело інформації про плани переведення Тимошенко з Качанівської колонії, але підкреслив, що ці відомості є перевіреними і достовірними.
Крім того, Волинець, який зараз щодня приходить з колегами, народними депутатами від "БЮТ-Батьківщини" Андрієм Павловським і Олександром Дубовим, до колонії, де утримується Тимошенко, заявив, що готовий до захоплення колонії з метою звільнення екс-прем'єра і для цього "досить десять бойових депутатів".
Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 р. засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році.
Тимошенко перебувала з 5 серпня 2011 року в Київському слідчому ізоляторі. 30 грудня її етапували в Качанівську виправну колонію в Харкові.
Головне слідче управління СБУ продовжує розслідування кримінальної справи за звинуваченням Тимошенко в скоєнні замаху на розтрату коштів держбюджету України в особливо великих розмірах шляхом покладання на Кабінет міністрів зобов'язань корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) перед Міністерством оборони Росії на суму 405, 5 мільйона доларів.
Шевченківський районний суд Києва обрав для Тимошенко запобіжний захід у вигляді арешту у справі ЄЕСУ. Тому в Качанівській колонії Харкова Тимошенко перебуває в приміщенні слідчого ізолятора, до виправних робіт не залучається.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас