Експерт: Темпи роздрібного товарообороту в 2012 році впадуть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Темпи роздрібного товарообороту в 2012 році впадуть

Казна та Політика
379
Хоча роздрібний товарооборот підприємств роздрібної торгівлі та ресторанного господарства України в 2011 році зріс в порівнянних цінах на 13,7% в порівнянні з 2010 роком, в 2012 році темпи зростання роздрібного товарообороту сповільняться. Про це в коментарі сказала головний економіст Dragon Capital Олена Бєлан.
За словами експерта, завдяки активному відновленню споживчого попиту оборот роздрібної торгівлі в Україні зростав швидкими темпами в минулому році, випереджаючи багато країн Центральної та Східної Європи і СНД. Прискорення темпів зростання роздрібного товарообороту в грудні свідчить про збереження високого рівня споживання домашніх господарств, що повинно компенсувати падіння в промисловості і підтримати зростання реального ВВП.
"Ми очікуємо сповільнення темпів зростання доходів населення в поточному році, порівняно з оцінними 7,5% р/р у 2011р., і не розраховуємо на активне зростання банківського кредитування. В результаті, темпи зростання роздрібного товарообороту також сповільняться і не перевищать 10% р/р", - зазначила експерт.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас