Путін: Курс рубля стабілізується, золотовалютні резерви зростають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Курс рубля стабілізується, золотовалютні резерви зростають

Казна та Політика
422
Росія відновила свою економіку до 2/3 від докризового рівня, повідомив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін. "Ми відновили нашу економіку до 2/3 від обсягів докризового рівня. У нас і курс рубля стабілізується, і золотовалютні резерви почали зростати", - сказав прем'єр в ефірі програми "Криза 2008" на телеканалі "Росія 1".
"Потрібно домагатися більшого темпу зростання. Збільшуючи темпи зростання економіки, потрібно домагатися наступних горизонтів. Але робити це потрібно на новій економічній базі і розвиваючи так звану нову, інноваційну економіку", - додав прем'єр.
За його словами, влада Росії витратила на антикризові заходи 3 трлн рублів. "В цілому ми витратили на антикризові заходи 3 трильйони рублів. Це, дійсно, колосальна сума, але частину з цих коштів ми навіть повернули назад, і з прибутком", - сказав Путін.
При цьому він підкреслив, що важливіші були "деякі фундаментальні речі структурного характеру". "У період кризи багато підприємств реального сектора (економіки) перестали в такому обсязі кредитуватися на Заході. Багато підприємств самі почали впроваджувати нові технології, енергозберігаючі технології, оптимізували кадровий склад, почали переучувати на нову техніку людей. Не було б щастя, та нещастя допомогло", - додав прем'єр.
Він також зазначив, що уряд РФ готує з урахуванням всіх ризиків проекти законів і постанов уряду на випадок можливої другої хвилі економічної кризи. "Її (кризи) цілком може і не бути, але в силу глобалізації світової економіки так чи інакше вона (якщо станеться) на нас буде відображатися. Наша справа або наше завдання в тому, щоб підготуватися вчасно до цих можливих ризиків. Я вже давно дав доручення прорахувати все, що було б необхідно, якщо виникне така-то чи така-то ситуація - ми і проекти законів робимо, і проекти постанов уряду, про всяк випадок нехай лежать", - сказав Путін.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас