Український ринок акцій у вівторок завершив торги різноспрямовано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій у вівторок завершив торги різноспрямовано

Фондовий ринок
92
Українські фондові індекси у вівторок, незважаючи на переважання оптимізму на світових майданчиках, завершили торгову сесію вівторка різноспрямованою динамікою біржових індикаторів: індекс "Української біржі" (УБ) виріс на 0,94% - до 1392,16 пункту, індекс ПФТС просів на 1,3% - до 528,61 пункту.
Обсяг торгів на УБ склав 55,2 млн грн, на ПФТС - 341,5 млн грн.
Основну підтримку індексу УБ надали папери Ясинівського коксохімічне заводу (+5,96%), Стахановського і Крюківського вагонобудівних заводів (+5,74% і +2,93% відповідно). Знизилися котирування "Мотор Січі" (-0,43%) і Райффайзен Банку Аваль (-0,16%).
У лідерах зростання на ПФТС - акції Стахановського вагонобудівного заводу (+6,23%), Ясинівського коксохімічного заводу (+6,2%) і Єнакіївського метзаводу (+3,48%). Просіли папери концерну "Стирол" (-0,99%) і "Укртелекому" (-0,02%).
Індекс Варшавської фондової біржі WIG-Ukrain у вівторок виріс на 0,39% - до 700,61 пункту при обсязі торгів 11,574 млн злотих.
У зростанні котирувань лідирували акції "Овостар Юніон" (+4,57%), "Мілкіленда" (+3,57%) і "Вести" (+2,36%). Найбільше зниження зафіксовано по паперах "Кернела" (-1,17%), KSG Agro (-0,82%) і "Агротону" (-0,74%).
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" начальник інвестиційно-аналітичного відділу інтернет-брокера iTrader Ігор Сабадаха, український ринок у вівторок спробував скоректуватися після падіння напередодні, однак на тлі низької активності на ринку всі спроби "биків" обмежилися "гепом" на відкритті, після чого торги проходили в достатньо вузькому діапазоні.
Разом з тим, експерт зазначив, що європейські фондові індекси протягом дня демонстрували зростання. "Трейдери з натхненням сприйняли інформацію про ВВП Китаю за четвертий квартал 2011 року, який перевищив очікування аналітиків. Пізніше стало відомо, що Іспанія і Греція, що є "головним болем" єврозони, вдало розмістили свої векселі, зі зниженням прибутковості", - сказав він.
На думку інвестиційного консультанта інвесткомпанії "Драгон Капітал" Олександра Федорова, оптимістичні настрої на ринках підтримало також зростання індексу економічних очікувань інвесторів ZEW в Німеччині в січні. Крім того, квартальний прибуток найбільшого за величиною капіталізації банку США, лідера ринку іпотечного кредитування Wells Fargo виявився кращим від очікувань аналітиків, що також сприяло підвищенню апетиту до ризику серед інвесторів.
Разом з тим, аналітик ІГ "ТАСК" В'ячеслав Іванишин зазначає, що в середу висока ймовірність корекції європейських фондових індексів вниз після дводенного зростання, і "ведмеді" українського ринку можуть скористатися цим, щоб продавити фондові індикатори.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас