Японія скупила 8% випуску облігацій EFSF на 120 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія скупила 8% випуску облігацій EFSF на 120 млн євро

Фондовий ринок
147
Японія придбала облігації Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF) на суму 120 млн євро (152 млн дол), що відповідає 8% від обсягу випуску. Про це повідомили в Міністерстві фінансів країни, передає Reuters. Усього в рамках розміщення фонд залучив 1,5 млрд євро.
Раніше міністр фінансів Японії Дзюн Адзумі висловив думку, що зниження міжнародним рейтинговим агентством Standard & Poor's довгострокового кредитного рейтингу EFSF на один щабель (з AAA до AA+) не вплине на довіру японських інвесторів до паперів фонду. Адзумі зазначив, що японських політиків зараз набагато більше тривожить ослаблення євро відносно ієни, що негативно позначається на японських експортерах.
Японські політики побоюються, що нездатність їх європейських колег стримати поширення боргової кризи в регіоні може сильно зашкодити японській економіці, що знаходиться в процесі відновлення після землетрусу і цунамі в березні 2011 р. Через проблеми єврозони попит на японський експорт може знизитися, а курс ієни ще більше зміцнитися, тому що інвестори будуть вдаватися до ієни в пошуках "тихої гавані" в момент турбулентності.
Нагадаємо, напередодні Standard & Poor's знизило довгостроковий кредитний рейтинг EFSF до AA+ з прогнозом "розвивається". Негативні зміни зроблені в зв'язку зі зниженням 13 січня 2012 р. суверенних рейтингів країн єврозони, які виступають поручителями за фінансовими інструментами фонду. У першу чергу, це рішення прийнято на тлі позбавлення Франції та Австрії найвищого кредитного рейтингу ААА. Прогноз "розвивається" відображає думку експертів агентства про те, що в довгостроковій перспективі рейтинг EFSF не може бути точно визначено: з однаковою ймовірністю він може як підвищитися, так і знизитися.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас