Луценко: Путіну доведеться спочатку качати в Україну сибірський мороз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко: Путіну доведеться спочатку качати в Україну сибірський мороз

1278
З урахуванням температурного режиму скоро прем'єр-міністру Росії Володимиру Путіну доведеться спочатку качати в Україну сибірський мороз, і тільки потім газ, заявляє екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.
Таку заяву Луценко передав сьогодні, 17 січня, через своїх адвокатів у Печерському районному суді Києва, повідомили УНІАН у прес-службі партії "Народна самооборона".
"А якщо серйозно, то переговори щодо газу вважаю вкрай важливими. Фактично мова йде про питання газової безпеки України", - сказав він.
На думку екс-міністра, проблема української влади не тільки в неготовності на рівних розмовляти з Кремлем. "Авансова здача Севастополя - яскравий приклад доброти людини, яка вважає себе "другом Москви", - сказав Луценко і зазначив, що "набагато серйозніша проблема - бажання української сторони не просто вирішити питання забезпечення країни газом, але і вирішити шкурне питання придворного олігархату, включаючи сімейний".
"Саме ця бізнес-мета робить позицію української сторони настільки вразливою. Саме тому все залежить не стільки від ціни газу або транзиту, а від пропорцій дерибану ГТС. Цим вміло і в'їдливо користується Кремль, виграючи короткострокову (вибори в РФ) і довгострокову (економічний контроль над українською ГТС) цілі", - зазначив Луценко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас