Китай: Зростання економіки продовжило сповільнюватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай: Зростання економіки продовжило сповільнюватися

Казна та Політика
267
Китайська економіка, ймовірно, продовжила своє уповільнення в 4 кварталі 2011 року, показавши найменший темп зростання за останні 10 кварталів, і може і далі продовжити охолоджуватися на тлі падіння експорту та кампанії з боротьби з бульбашками на ринку нерухомості.
Як вважає частина економістів, зростання економіки країни в 4 кварталі складе 8,7%, що є найслабшим показником з 2 кварталу 2009 року. Четвертий поспіль квартал уповільнення другої економіки світу додає побоювань щодо глобального зростання на тлі попередження МВФ про нульове зростання в Єврозоні та "істотного" зниження фондом свого прогнозу щодо глобальної економіки. Китайський експорт у грудні показав найслабше зростання за останні 2 роки, а інфляція знизилася до 15-місячного мінімуму.
"Найгірше ще попереду і більш активні заходи ослаблення слід очікувати в найближчі місяці", - говорить Жанг Жівей, головний економіст з питань Китаю з Nomura Holdings Inc. - "Посилення знижувальних ризиків щодо Китаю позначиться погано на інших економіках, особливо на експортерах сировини, таких як Австралія чи Бразилія". На його думку, зростання економіки в 1 кварталі може скласти 7,5% і 7,6% в 2 кварталі.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас