Річна інфляція в Індії у грудні стала найнижчою за два роки - 7,47% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Річна інфляція в Індії у грудні стала найнижчою за два роки - 7,47%

Казна та Політика
130
Інфляція в Індії в грудні 2011 року склала 7,47% в річному вирахуванні - показник став найнижчим за останні два роки, передає агентство Bloomberg з посиланням на заяву Міністерства торгівлі країни. Таким чином, показник виявився трохи гіршим від прогнозів економістів, опитаних агентством Bloomberg, які очікували зростання споживчих цін на 7,40%.
Проте зростання інфляції в Індії є найвищим серед п'яти країн БРІКС, що швидко розвиваються. Так, споживчі ціни в Бразилії в грудні минулого року зросли на 6,5%, у Росії - на 6,1%, пише агентство.
Як вважають аналітики, макроекономічні показники, що покращуються, матимуть позитивний вплив на монетарну політику країни і перешкодять її посиленню.
"Уповільнення темпів зростання інфляції відбулося в слушний для уряду момент, якраз перед виборами, - передає агентство Bloomberg думку старшого економіста Yes Bank ltd. Шубхади Рао. - Інфляція все ще на такому рівні, який не дозволить Резервному банку Індії (РБІ ) почати знижувати базову відсоткову ставку".
Згідно із прогнозом експертів, РБІ на засіданні 24 січня залишить базову відсоткову ставку без змін - на рівні 8,5% річних. Всього з початку 2010 року ЦБ Індії підвищив базову відсоткову ставку на 375 базисних пунктів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас