Міллер: Якщо ГТС для України скарб, то їй місце в музеї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міллер: Якщо ГТС для України скарб, то їй місце в музеї

Енергетика
3413
Глава Газпрому Олексій Міллер заявив, що політика Києва, спрямована на припинення інвестицій іноземних інвесторів в газотранспортну систему країни, може призвести до того, що ГТС перестане існувати як технічний об'єкт.
На питання журналістів про те, яке місце відводить Газпром українській трубі з урахуванням будівництва морського газопроводу "Південний потік" в обхід України, Міллер сказав: "Це повністю залежить від тієї ролі, яку відводить газотранспортній системі сама українська сторона".
"Якщо, як можна почути в Україні, ГТС - це історичний скарб, то, мабуть, її місце в музеї", - заявив глава Газпрому.
Як повідомляють ЗМІ з посиланням на джерела в Адміністрації президента України, Росія пропонувала Україні придбати газотранспортну систему за 4 мільярди доларів.
Як відомо, тривалі переговори України і Росії про ціну на газ призвели до того, що "Нафтогаз України" хоче знизити закупівлі газу в Газпрому з 52 до 27 мільярдів кубометрів в 2012 році. Однак у Газпромі заявили, що Київ не має права змінювати обсяги поставок газу більш ніж на 20%.
Як повідомлялося, Україна поки не проводила оцінку вартості газотранспортної системи. В кінці грудня глава Газпрому заявив, що Україна оцінює свою ГТС в 20 мільярдів доларів США. Пізніше він заявив, що названа ціна української ГТС завищена. Нагадаємо, екс-прем'єр-міністр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко оцінює ціну української газотранспортної системи (ГТС) в 200 мільярдів євро.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас