Азаров: Договір про зону вільної торгівлі з СНД неідеальний, але позитивний — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Договір про зону вільної торгівлі з СНД неідеальний, але позитивний

Казна та Політика
265
Договір про зону вільної торгівлі в рамках Співдружності незалежних держав неідеальний, але виключно позитивний для України.
Таку думку висловив прем'єр-міністр України Микола Азаров.
"На прес-конференції після підписання договору про зону вільної торгівлі в рамках Співдружності я його оцінив як неідеальний... Разом з тим ще раз підкреслюю, цей договір є виключно позитивним для нашої країни", - зазначив Азаров, додавши, що підписання договору - це великий крок вперед.
Як повідомляє прес-служба Партії регіонів, глава уряду також зазначив, що недоліки договору пов'язані з існуванням в рамках СНД Митного союзу Росії, Казахстану та Білорусі, між якими відсутні митні кордони та існує вільне переміщення товару.
"Цілком очевидно, що ці країни хочуть, щоб у рамках зони спільної торгівлі враховувалася можливість безмитного потрапляння товару з країн, що не входять в Митний союз. Для цього в договорі є певні позиції, які дозволяють країнам Митного союзу в разі завдання цим країнам значного економічного збитку після консультації вживати певних заходів захисту", - зазначив прем'єр.
"Все це відповідає правилам СОТ, і, звичайно, проти цього немає заперечень. Однак, як на практиці це буде застосовуватися, поки незрозуміло. Ось одне із застережень, через яке я назвав цей договір неідеальним", - підсумував Азаров.
Нагадаємо, 18 жовтня 2011 року в Санкт-Петербурзі керівники урядів країн СНД, у тому числі і Азаров, підписали договір про зону вільної торгівлі в рамках Співдружності. Договір ще повинен пройти ратифікацію парламентами країн.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас