Фондовий ринок: премаркет від інтернет-брокера iTrader (16.01.) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок: премаркет від інтернет-брокера iTrader (16.01.)

Фондовий ринок
113
У понеділок, 16 січня, перед відкриттям торговельної сесії на українському фондовому ринку склався негативний зовнішній інформаційний фон.
Основним ньюсмейкером початку нового тижня стало рейтингове агентство S&P, яке в п'ятницю ввечері знизило рейтинги відразу дев'яти країн єврозони. Міжнародне агентство Standard & Poor's наприкінці минулого тижня опублікувало прес-реліз, в якому повідомило про зниження суверенних кредитних рейтингів дев'яти країн єврозони. Усього рейтингові дії були здійснені стосовно 16 з 17 країн зони євро. Друга економіка Європи, Франція, позбулася свого найвищого рейтингу, S&P знизило його на один щабель з "ААА" до "АА+". При цьому йому був присвоєний "негативний" прогноз, що говорить про те, що в майбутньому рейтинг може бути знижений знову. Рейтинг Португалії був знижений агентством до "сміттєвого" рівня.
Найвищий кредитний рейтинг "ААА" також втратила Австрія - до "АА+". Правда, на відміну від Франції прогноз щодо нього залишається "стабільним". Знижено рейтинги і щодо всіх проблемних країн єврозони. Так, S&P знизило до так званого "сміттєвого" рівня "ВВ" рейтинги Португалії та Кіпру при "негативному" прогнозі, рейтинг Іспанії знижений до рівня "А", а Італії - до "ВВВ+". У двох останніх випадках також встановлений "негативний" прогноз.
Перший заступник директора Міжнародного Валютного Фонду Девід Ліптон сьогодні заявив, що МВФ знизить оцінку світового економічного зростання на 2012 рік - нові прогнози будуть опубліковані 24 січня. Відповідно до останньої, вересневої оцінки економіки, МВФ у 2012 році прогнозував зростання на рівні 4%, проте нові реалії говорять про гірші перспективи.
На тлі цих нерадісних новин азіатські ринки сьогодні торгувалися з пониженням, а європейська сесія відкрилася в червоній зоні: DAX втрачає близько 0,1%, САС40 і FTSE близько 0,15%. Ф'ючерси на американські фондові індекси торгуються поблизу нульових позначок, російська сесія проходить зі зниженням, індекси РТС і ММВБ втрачають близько 0,5%. Очікується, що і український ринок почне день у червоній зоні.
Американські біржі сьогодні будуть закриті у зв'язку зі святкуванням Дня Мартіна Лютера Кінга. Макроекономічних новин сьогодні буде небагато:
9:00 - Німеччина - Індекс оптових цін, р/р, грудень. Прогноз: 3,1%. Попереднє значення: 4,9%.
11:00 - Італія - Індекс споживчих цін р/р, грудень. Прогноз: 3,3%. Попереднє значення: 3,3%.
20:00 - Маріо Драгі (Президент Європейського Центрального Банку) виступить з промовою.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас