Меркель закликає прискорити проведення антикризових реформ в зоні євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель закликає прискорити проведення антикризових реформ в зоні євро

Казна та Політика
245
Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала керівництво країн єврозони прискорити темп реалізації реформ та здійснення заходів, спрямованих на подолання фінансової кризи. Про це глава уряду ФРН заявила в суботу, 14 січня, виступаючи на прес-конференції в Кілі.
За словами Меркель, державам єврозони треба "ще швидше" підготувати угоду про створення фіскального союзу і не намагатися пом'якшити її де тільки можливо, передає агентство DAPD. Вона закликала також якомога швидше домогтися працездатності Європейського стабілізаційного механізму (ESM).
Канцлер підкреслила, що рішення рейтингового агентства Standard & Poor's про зниження рейтингу дев'яти країн єврозони не було абсолютно несподіваним. Уряд у Берліні взяв до відома цей крок, який підтвердив уявлення про те, що Європу чекає ще довгий шлях, щоб повернути довіру вкладників, наводить слова Ангели Меркель агентство dpa.
При цьому глава німецького уряду допускає можливість зміни законодавства, з тим щоб знизити значення рейтингових агентств. Правила, за якими, наприклад, страховики не можуть купити держоблігації країн з відносно поганим рейтингом, вона назвала "дуже, дуже суворими". За словами Меркель, ці норми можуть викликати "підсилюючий ефект".
Свою заяву федеральний канцлер зробила по завершенні засідання очолюваного нею Християнсько-демократичного союзу.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас