Банки призупинили переговори про списання грецьких боргів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки призупинили переговори про списання грецьких боргів

Казна та Політика
305
Приватні інвестори призупинили переговори про списання державних боргів Греції. Про це повідомляє Agence France-Presse.
Після заяв IIF євро почав стрімко дешевшати - станом на 19:00 по Москві курс впав на 1,4 відсотка до 1,26 долара, тоді як днем показник складав 1,28 долара.
Раніше в п'ятницю агентство Reuters з посиланням на джерело в Мінфіні Греції повідомляло, що домовленість між банками і Афінами може бути досягнута вже в кінці наступного тижня.
Повідомлялося, що після переговорів представників IIF з грецькими прем'єр-міністром Лукасом Пападімосом і главою Мінфіну Евангелосом Венізелосом залишилися неузгодженими декілька важливих аспектів реструктуризації запозичень.
Євросоюз домовився з приватними інвесторами про списання боргу Греції в кінці жовтня минулого року. Тоді сторони домовилися, що банки обміняють діючі облігації на нові з 50-відсотковою знижкою до їх номінальної вартості. За допомогою такої схеми ЄС має намір зменшити обсяг грецьких запозичень з 170 до 120 відсотків ВВП.
Реструктуризація боргу є однією з ключових умов надання Греції другого пакету кредитної підтримки у розмірі 130 мільярдів євро. Рішення про виділення першого пакету позик в розмірі 110 мільярдів євро було ухвалене в 2010 році.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас